Egyéb gyártmányok, fejlesztés

Vissza a nyitólapra

Cégünk a mérő-és szabályozórendszerek tervezésén és kivitelezésén kívül számos esetben szállított a gyógyszer- és élelmiszeripar számára

is.

Ezeket a gyártmányokat az iparágban megkövetelt aszeptikus technológiának megfelelően úgynevezett élelmiszeripari kivitelben (hygienic technology) készítjük. Ez mind az anyagminőségi, mind az alaki-szerkezeti követelményekre vonatkozik.

Ezirányú fejlesztésünk egyik eredményét mutatjuk be a képen, ahol egy ásvány- és gyógyvíz feldolgozó üzemben alkalmazott levegő injektor szerelvény látható. A gyártmány lényegében egy speciális Venturi cső, amely állítható benyúlású Laval-fúvókát tartalmaz. Az eszköz segítségével lehet a néhány bar nyomású nyers ásványvízbe megfelelő energiával befújni (injektálni) a szükséges mennyiségű tiszta sűrített levegőt. A beépített Laval-fúvókában a levegőáram áramlási sebessége eléri a kritikus értéket (helyi hangsebesség), a kiáramló torokban pedig ezt valamivel meg is haladja. Ez a szerelvény teszi lehetővé, hogy a beállított üzemi nyomásarányokból következő energiatartalom - a befúvás hatásfokának növelése érdekében - kihasználható legyen a kritikus nyomásarányok felett is.
A képen látható injektor jellemző üzemi adatai:

Kep2

Az üzemi nyomásarány:

p2/p1 = 3,96/8 bar

Levegő térfogatáram:

400 m3/h (átlagérték)

Ásványvíz tömegáram:

15000...20000 kg/h


Top
Home