Kalibrálás

A 2017. évig a NAT által kiadott NAT-2-0221/2013 nyilvántartási számú határozat és annak melléklete alapján a Flow-Cont Kft. Akkreditált kalibráló laboratóriumot működtetett. A NAT/NAH szervezeti átalakulása és a négy évente esedékes újra akkreditálásunk időben átfedi egymást, emiatt az új NAH akkreditáció megszerzése kb. a 2018. év végére várható. Addig is az országos és a nemzetközi etalonokra VISSZAVEZETETT kalibrálásként az alábbi fajta műszerek kalibrálását tudjuk vállalni:

  • Hőmérsékletmérők: Ipari RTD ellenállásos érzékelők, üvegcsöves hőmérők, hőelem érzékelős kézi hőmérsékletmérő eszközök, hőmérséklet távadóval egybeépített érzékelők, stb…
  • Nyomásmérők: U-csöves manométerek; ipari és ellenőrző analóg manométerek; túlnyomás, abszolút-nyomás távadók, manovákuum távadók, nyomáskülönbség távadók analóg vagy digitális jelfolyam kimenettel; digitális kijelzésű nyomásmérők;

  • Villamos műszerek: Helyi ipari kijelzők, kézi és asztali DMM-ek, analóg jelváltók és illesztők, frekvenciamérők,

  • Hozamszámítóművek: Uniflow-100, Uniflow-200, UC-840, stb.

A műszerek leírását, műszerkönyvét lehetőség szerint a műszerrel együtt kérjük a laboratóriumba beszállítani. Amennyiben ez nem lehetséges, a szükséges adatokat megpróbáljuk beszerezni (gyártók forgalmazók megkeresése internetes keresés.)

Külső helyszínen történő kalibrálások díjait egyedi megállapodás és szükség szerinti helyszíni bejárás után állapítjuk meg.

A szolgáltatásink között nem szereplő egyéb fizikai mennyiségeket mérő műszerek visszavezetett kalibrálását (pl.: hosszmérők) partner Kalibráló Laboratóriumok bevonásával vállaljuk.

Teljesen automatizált kalibráló rendszereinkkel az alábbi műszerfajtákat tudjuk kalibrálni :

  • Platina-100, Platina-500 hőmérséklet érzékelők

  • 0…20/0…20 és 4…20/4…20 mA jeltartományú jelleválasztók